Bekkenfysiotherapie – Voorhout

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Ik ben Sandra van der Geer. Naast de algemene fysiotherapie en de beweegprogramma’s houd ik mij binnen Gezond Voorhout bezig met het behandelen van bekkenbodemklachten, bekkeninstabiliteit en zwangerschapseducatie.

Fysiotherapie bij bekkenbodemklachten is bedoeld voor mensen die klachten hebben die het gevolg zijn van functiestoornissen van de bekkenbodem zoals incontinentie, obstipatie, verzakkingen en pijn. Meestal beginnen de klachten met wat licht urineverlies. Veelal durven mensen daar niet over te praten omdat ze zich ervoor schamen. Maar gelukkig wordt dit onderwerp steeds beter bespreekbaar en is er meestal met wat simpele oefeningen heel goed iets aan te doen.
Fysiotherapie bij bekkeninstabiliteit is bedoeld voor mensen met klachten als gevolg van functiestoornissen van het bekken. Bekkeninstabiliteit ontstaat vaak tijdens of na een zwangerschap. Onder invloed van zwangerschapshormonen wordt het bekken weker omdat het lichaam zich moet voorbereiden op de komende bevalling. Bij bekkeninstabiliteit is er een vaak dysbalans tussen de linker- en rechter bekkenhelft waardoor er irritatie ontstaat. Veel voorkomende klachten zijn: niet lang kunnen staan, zitten, liggen en lopen, en pijn bij schokkende bewegingen. Als bekkentherapeut kan ik u gerichte adviezen geven voor uw dagelijks leven, en een oefenprogramma voor u opstellen.

Als u als te veel pijn heeft om te functioneren in het dagelijks leven is het raadzaam om een afspraak te maken. Tijdens de eerste afspraak heb ik een uitgebreid vraaggesprek met u over de betreffende klachten. Ook vindt er een lichamelijk onderzoek uit waarna er een behandelplan met u wordt besproken. Veel klachten kunnen positief worden beïnvloed middels gerichte oefeningen!

Email: info@fysiotherapieagneshove.nl
Tel: 0252 785231